Будівельники визнали, що житло в Києві дорожчати не буде

21 грудня 10:12

Ситуація на ринку житла у Києві не дає підстав прогнозувати зростання цін на нього у першому півріччі 2012 року, повідомив віце-президент Конфедерації будівельників України (КСУ), глава правління ВАТ «Домобудівний комбінат N4» Петро Шилюк.

 

«Ціни на житло регулює ринок - попит і пропозицію. На сьогодні, як мінімум, у першому півріччі, ціни не будуть рости. Але як тільки з'являться кошти, як тільки з'явиться іпотека, ціни обов'язково зростуть, тому що з'явиться більший попит», - повідомив П.Шилюк на брифінгу по завершенню засідання ради директорів КБУ, присвяченого підсумкам року для будівельної галузі, у Києві пізно ввечері у вівторок.

П.Шилюк також відзначив, що будівництво житла за кошти населення вичерпало себе і необхідно розвивати програму доступного житла, займатися реконструкцією п'ятиповерхівок.

За його словами, КБУ розробила зміни до закону про реконструкцію п'ятиповерхівок, які, зокрема, передбачають введення поняття відселення мешканців для соціальних потреб.

У той же час віце-президент КБУ Микола Толмачов відзначив, що на сьогодні іпотека залишається все ще недоступною для більшості населення.

«Іпотека запрацює, коли сім'я зможе платити більше 40% своїх доходів», - сказав він.

Як повідомлялося, ціни на житло в Україні за останній рік впали майже на 10%.