Бродського прирівняли до першого заступника міністра

16 червня 12:34

Кабінет міністрів України на своєму засіданні у середу, 15 червня, прийняв постанову і низку положень про урядових уповноважених.

 

Про це у своєму блозі повідомив Михайло Бродський, урядовий уповноважений з питань дерегуляції.

«Нарешті визначено мої права і обов'язки. На Кабміні прийняли положення про уповноваженого», - написав він.

Зокрема, своєю постановою «Про деякі питання функціонування урядових уповноважених» Кабмін фактично узаконив посади трьох уповноважених - з питань дерегуляції, з питань співпраці з РФ та іншими регіональними об'єднаннями та з питань співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями (МФО).

Цим документом Кабмін відніс трьох урядових уповноважених до першої категорії держслужбовців, а також прирівняв їх до посади першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі (за умовами праці, матеріально-побутового та іншого забезпечення).

Як повідомляло ZN.UA, Кабінет міністрів України 14 лютого на малому засіданні прийняв рішення про введення інституту урядових уповноважених. Проти такого рішення виступали міністр юстиції Олександр Лавринович і голова МВС Анатолій Могильов.

Президентський указ про звільнення Бродського було видано в рамках виконання указу про адміністративну реформу від 9 грудня 2010 року, згідно з яким до 20 лютого має бути скасовано низку відомств, серед яких і Держкомпідприємництва.