Бродський: Гроші за послуги торгово-промислових палат повинні потрапляти до бюджету

20 вересня 06:37

Урядовий уповноважений з питань дерегуляції Михайло Бродський вважає, що Торгово-промислова палата України фактично надає платні адмінпослуги, через що бюджет недоотримує значні суми.

 

Про це він написав у своєму блозі.

«Торгово-промислова палата України надає 70 видів послуг, у тому числі видає сертифікати на товари. Вартість одного сертифікату може перевищувати 1000 грн. Фактично, видача сертифікатів має всі ознаки адмінпослуг. А гроші з адмінпослуг повинні йти до спеціального фонду держбюджету. Виходить, що держбюджет недоотримує пристойних грошей», - написав Бродський.

Він також повідомив, що перед тим, як перевести ці проплати в бюджет, потрібно проаналізувати, наскільки потрібні ці послуги взагалі.

«Написав Азарову листа. Готую дерегуляцію. Для початку потрібно проаналізувати об'єктивність цін, а потім вже і якість таких послуг», - вважає Бродський.

ZN.UA. Відповідно до Закону «Про торгово-промислові палати в Україні», ТППУ - це недержавна неприбуткова самоврядна організація, яка на добровільних засадах об'єднує юридичних осіб і громадян України, зареєстрованих як підприємці, а також їх об'єднання.

Торгово-промислова палата уповноважена урядом України видавати сертифікати про походження товарів, надавати послуги, пов'язані з видачею зазначених сертифікатів.