Британський посол радить Україні закріпити використання бренду "горілка"

16 червня 14:22

На думку Тернера, Україна має відмінний шанс вивести горілку на світовий рівень, приєднавшись до Євросоюзу та зону вільної торгівлі з ЄС, і зробити її таким же брендом, як і "шампанське" або "коньяк".

 

Посол Великої Британії в Україні Лі Тернер заявив, що у разі, якщо Україна вступить в Європейський Союз, вона зможе закріпити за собою виключнеправо на використання бренду "горілка".

"Мені здається, Україна має відмінний шанс вивести горілку на, так би мовити, світовий рівень. Якщо ви будете активно розвивати економіку та приєднєтесядо Євросоюзу, країна отримає масу переваг. Наприклад, горілка, якавиробляється тільки у вас, зможе стати не тільки національним напоєм, але йзахищеним світовим брендом», - зазначив посол в інтерв'ю газеті "Факти".
На думку Тернера, в Україні також виробляють дуже хороші вина. "Самеукраїнськими винами я пригощаю гостей моєї резиденції", - наголосив він. Крім того, посол вважає дуже високою якість українського пива.
Нагадаємо, в травні 2011 року Україна висловлювала готовність відмовитися від використання географічних назв товарів протягом 10 років. Відповідно до законодавства ЄС, при вступі України до Євросоюзу вона буде мати можливість на відстрочку до 7 років, щоб замінити назви своїх брендів.
Географічне зазначення - це позначення, що використовується на товарах, які мають особливе географічне походження і мають властивості або репутацію, що притаманні цим місцям походження. Такими, зокрема, є позначення «коньяк», «шампанське», «херес», «мадера», «портвейн» та ін
Міжнародна конвенція найменувань за місцем походження вимагає не застосовувати історичні найменування за походженням до напоїв, одержуваних на інших територіях. !zn
Читайте також: