Британський бізнесмен заплатить 400 тис. дол за план виходу єврозони з кризи

19 жовтня 15:17

Провідний британський бізнесмен пропонує 250 тис. фунтів стерлінгів (390 тис. дол) в якості винагороди економістам, які зможуть придумати найкращий план виходу єврозони з кризи

 

Одноразову винагороду економістам пропонує Саймон Вольфсон, глава британської мережі магазинів одягу Next і прихильник правлячої британської Консервативної партії.

«Майбутнє світової економіки, значною мірою, визначиться тим, що станеться в найближчі кілька років у Європі», - сказав Вольфсон.

«Я, як і більшість європейських бізнесменів, сподіваюся, що ситуація в єврозоні буде стабілізуватися, але якщо цього не станеться, Європа не повинна, блукаючи у сні, прийти до положення політичного вакууму», - додав він.

«Ця премія спрямована на стимулювання яскравих світових економічних умів, щоб допомогти задіяти цю політичну силу: їх активність цілком може запобігти падінню Європи в безодню фінансового хаосу, який знищить заощадження, робочі місця та соціальну згуртованість», - заявив Вольфсон.

Для отримання премії, найбільшої з доступних для вчених-економістів після Нобелівської, економісти повинні до 31 січня представити свої пропозиції, які будуть оцінюватися групою їхніх колег.

Великобританія є членом Європейського союзу і хоча і не входить до складу 17 націй єврозони, її економічні перспективи тісно пов'язані з долею єдиної валюти.