Брати Суркіси поборються з Ахметовим за "Волиньобленерго"

15 березня 14:13

"Львівобленерго" претендує на купівлю державного пакету акцій "Волиньобленерго".

 

Енергопостачальна компанія ПАТ "Львівобленерго" візьме участь в конкурсі з приватизації держпакету 75% акцій ПАТ "Волиньобленерго".

Про це сказано в офіційному "Львівобленерго".

Зазначимо, що на сьогодні компанія і її афілійовані структури акціями "Волиньобленерго" не володіють. При цьому власником 100 акцій "Волиньобленерго" є член наглядової ради "Львівобленерго" Тетяна Троїцька.

Як відомо, Кабмін і ФДМУ раніше повідомляли про плани виставити на приватизацію 75% акцій "Волиньобленерго", що належать державі (ще 20,3% належить Garensia Enterprises Limited, Кіпр).

Близько 94% акцій "Львівобленерго" контролюють брати Ігор і Григорій Суркіс.

Раніше про інтерес до приватизації енергопостачальних компаній заявив та холдинг ДТЕК, що належить Ринату Ахметову і керуючий його енергетичними активами.

ПАТ "Волиньобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі на території Волинської області, надає послуги з транспортування та постачання електроенергії.

Нагадаємо, що учасником конкурсів з продажу енергокомпаній можуть бути компанії, які займаються такою діяльністю, або володіють контрольним пакетом аналогічної компанії.

Крім того учасником конкурсу не може бути компанія, в якій частка держави становить 25% або більше. !zn

Читайте також:

Енергетика: злив розрахований

Український уряд має намір до кінця 2013 року продати всі ТЕЦ і обленерго

Росіяни купили "Київобленерго" і "Рівнеобленерго" за 113 млн доларів

Кабмін дозволив приватизацію 60% "Донбасенерго"