Бойко: Україна сама запросила ЄС брати участь у перемовинах щодо ГТС

01 лютого 09:08

Україна і Росія ведуть «конструктивні перемовини» стосовно залучення європейських партнерів до створення тристороннього газотранспортного консорціуму.

 

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявляє, що Київ веде конструктивні перемовини з російськими партнерами про залучення європейської сторони до створення тристороннього газотранспортного консорціуму з управління українською газотранспортною системою (ГТС).

Про це він розповів журналістам перед початком засідання Кабінету міністрів у Києві в середу, 1 лютого.

Зокрема Ю.Бойко повідомив, що саме Україна ще два тижні тому надіслала лист європейському комісару з питань енергетики Гюнтеру Оттінгеру з пропозицією Європейської комісії (ЄК) приєднатися до перемовин щодо створення консорціуму.

«Ми надіслали лист пану Оттінгеру і запросили Європейську комісію до участі в перемовинах. Це було два тижні тому», - сказав він.

Міністр зазначив, що Україна постійно веде перемовини з Росією щодо того, що консорціум може бути створено з урахуванням трьох сторін - Європи, Росії та України.

«Росія з розумінням до цього ставиться, і у нас тривають конструктивні перемовини саме щодо залучення європейських партнерів», - сказав Ю.Бойко. !zn

Читайте також:

Перемовини з РФ тривають, але рішення поки немає


Україна не має наміру ні з ким сваритися з приводу ГТС, - Янукович

Азаров: Україна не піде на поступки РФ, консорціум - єдиний шлях вирішення проблеми

Лавров про газотранспортний консорціум: Ви нам, ми - вам


Богословська: За спроби здати «трубу» в обхід Януковича можна отримати по пиці