Бойко пообіцяв не розбирати «трубу» на металобрухт

17 вересня 05:34

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойко вважає, що Україна через 7-10 років стане експортером сланцевого газу. Про це він заявив в ефірі програми «Велика політика» на телеканалі «Інтер» увечері в п'ятницю, 16 вересня.

 

«Через 7-10 років за оцінками консалтингових компаній, які проводили в нас дослідження, ми перетворимося на експортера газу, і наша ГТС буде качати наш газ у напрямку, який буде затребуваний», - заявив Ю. Бойко.

При цьому Ю. Бойко, коментуючи заяву прес-секретаря прем'єр-міністра України Миколи Азарова про те, що українську газотранспортну систему можна буде демонтувати, якщо не буде підтвердження Росії про продовження транзиту газу в Європу, заявив, що для подібних висновків підстав немає.

«Такий радикальний сценарій нам не загрожує, оскільки ми розраховуємо заповнити її власним газом», - заявив Ю. Бойко.

Він повідомив, що за оцінками західних компаній запаси сланцевого газу в Україну становлять близько 5 трлн.кубометрів, а запаси вугільного метану - ще більші.

При цьому він зазначив, що в Києві 29 вересня за участю представників Єврокомісії пройде конференція з модернізації української ГТС, а в кінці листопада всесвітня конференція з питань видобутку сланцевого газу в Європі.

«Це свідчить про те, що найбільші запаси сланцевого газу всіма компаніями розглядаються саме в нас», - зазначив Ю. Бойко.