Бойко і Міллер обговорили підготовку до зими і транзит газу

22 серпня 13:38

Сторони обговорили хід підготовки до роботи у майбутній осінньо-зимовий період, зокрема, питання забезпечення «Нафтогазом України» безперебійного транзиту газу «Газпрому» до Європи. У зв'язку з цим були проаналізовані темпи заповнення «Нафтогазом України» українських ПСГ.

 

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер обговорили питання забезпечення «Нафтогазом України» безперебійного транзиту російського газу в Європу у майбутній осінньо-зимовий період.

Як повідомили в управлінні інформації ВАТ «Газпром», зустріч пройшла 22 серпня в центральному офісі російської компанії у Москві.

«Сторони обговорили хід підготовки до роботи у майбутній осінньо-зимовий період, зокрема, питання забезпечення «Нафтогазом України» безперебійного транзиту газу «Газпрому» до Європи. У зв'язку з цим були проаналізовані темпи заповнення «Нафтогазом України» українських ПСГ», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у червні 2012 року «Газпром» надав «Нафтогазу України» аванс у розмірі 2 млрд дол за транзит газу, що забезпечило українській стороні оборотні кошти для закупівлі газу з метою закачування у ПСГ.

За станом на 22 серпня компанія «Укртрансгаз», що є оператором вітчизняної газотранспортної системи, напередодні осінньо-зимового періоду накопичила в підземних сховищах 15,7 млрд куб. м газу.

За даними «Укртрансгазу», з квітня по серпень 2012 обсяг закачування газу в підземні сховища склав 8,8 млрд куб. м.! zn

Читайте також:

«Газпром» наперед лякає Європу порожніми українськими газосховищами

«Нафтогаз» хоче заробити на продажі газу Європі зі своїх сховищ

Бойко в інтерв'ю CNN розпіарив Європі українські сховища газу


«Нафтогаз» уже знайшов охочих використовувати українські ПСГ