Бойко і Міллер домовилися про суворе дотримання контрактів

31 жовтня 19:07

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко і глава російського "Газпрому" Олексій Міллер пообіцяли, що Україна і Росія будуть суворо дотримуватися чинних контрактів на постачання і транзит газу, йдеться в повідомленні російського концерну.

 

У ході робочої зустрічі, що відбулася 31 жовтня в Москві, вони домовилися, що будуть дотримуватися їх до досягнення нових домовленостей.
Як наголошується в повідомленні, сторони провели черговий раунд переговорів з актуальних питань двостороннього співробітництва в конструктивному ключі.
Минулого тижня стало відомо, що Україна не нестиме фінансової відповідальності за припинення поставок газу в Європейський Союз. За словами віце-прем'єра Андрія Клюєва, ця домовленість була досягнута в ході переговорів зі створення Зони вільної торгівлі з ЄС.
Раніше Бойко заявив, що Україна більше не планує оскаржувати в міжнародних судах газові угоди з Росією, підписані в січні 2009 року.
У Міненерго заявили, що в ході переговорів сторони відмовилися від зниження цін на газ в обмін на здешевлення транзиту, а також від домовленостей Чорноморського флоту. Варіантами вирішення питання є створення на базі ГТС консорціуму або вступ України до Митного союзу.