Бойко вперше за три місяці відвідав "Газпром" і обговорив "новий етап розвитку відносин"

22 квiтня 21:25

Юрій Бойко після тримісячної перерви провів переговори з Олексієм Міллером. Сторони "обговорили питання партнерства на новому етапі розвитку відносин у газової сфері".

 

22 квітня в Москві відбулася перша після майже тримісячної перерви зустріч віце-прем'єра України Юрія Бойка і голови "Газпрому" Олексія Міллера.

"Сторони обговорили комплекс питань співпраці в газовій сфері, зокрема, пов'язані з відбором газу, а також з організацією його закачування в підземні сховища України в весняно-літній період", - повідомила прес-служба "Газпрому".

Зі свого боку, прес-служба українського уряду повідомила, що "сторони обговорили питання стратегічного партнерства на новому етапі розвитку відносин у газовій сфері".

Остання зустріч Бойка і Міллера відбулася на початку лютого, але раніше вони зустрічалися раз на місяць, а іноді і по два рази на місяць.

- "Газпром" поки не підтвердив участь в обговоренні "долі" ГТС України в Брюсселі

Україна кілька років намагається переглянути газові угоди з Росією, називаючи ціну завищеною, а самі контракти - кабальними. При цьому країна істотно скоротила обсяг закупівлі російського газу, з чим не згоден "Газпром".

Ще одне "газове питання" на порядку денному двох країн - модернізація і майбутнє використання газотранспортної системи (ГТС) України. Щодо цієї теми 3 травня відбудеться круглий стіл у Брюсселі за участю європейської сторони і представників Києва. Керівництву "Газпрому" також було надіслано запрошення, проте підтверджень з російської сторони поки не надходило. !zn

Читайте також:

Росія не зможе обійтися без українських газосховищ і зазнає збитків, - Азаров

Закупівлі російського газу в 2013 році скорочено у вісім разів

Кожара: Панування "Газпрому" в Україні зламано

Через 5 років Україна почне експорт свого газу в Європу, - Ставицький