«Бориспіль» і «АероСвіт» домовилися дотримуватися розклад рейсів

20 березня 18:33

«АероСвіт» погасить свій борг перед «Борисполем» векселями і буде робити щоденну передоплату. Скасування рейсів обіцяють більше не допускать

 

Держпідприємство Міжнародний аеропорт «Бориспіль» і авіакомпанія «АероСвіт» домовилися не допускати відхилень від розкладу рейсів у майбутньому.

Як повідомила прес-служба аеропорту, в результаті досягнутих домовленостей, на велику частину заборгованості авіакомпанії перед аеропортом оформлені процентні векселі.

За рештою заборгованості сторонами погоджено графік погашення. За згодою сторін, авіакомпанія щодня буде здійснювати передоплату послуг, що надаються аеропортом, в обумовленому розмірі, що дозволить обом компаніям спланувати свої ресурси і забезпечити виліт всіх рейсів відповідно до розкладу.

Як повідомлялося, міжнародний аеропорт «Бориспіль» 14 березня призупинив обслуговування рейсів "АероСвіту" в зв'язку з проблемою передоплати за надані аеропортом перевізнику послуги, і тоді в авіакомпанії відзначили, що затримки з вильотом пов'язані з технічним збоєм у передоплаті послуг аеропорту. Пізніше, в той же день «АероСвіт» здійснив передоплату, і до вечора 14 березня відправив практично всі раніше затримані рейси.

Пізніше «Бориспіль» заявив про намір призупинити обслуговування рейсів авіакомпаній-боржників до відновлення платіжної дисципліни, а «АероСвіт» відзначав, що заборгованість базових авіакомпаній перед аеропортом виникла, насамперед, через системне збільшення виплат аеропорту в зв'язку з невмотивованим зростанням цін на аеропортові послуги в останні роки, і висловив сподівання, що «Бориспіль» перейде на загальноприйняті в світі принципи ціноутворення на власні послуги з урахуванням обсягів перевезень компаній, що обслуговуються аеропортом. !zn

Читайте також:

«АероСвіт» умовив Украерорух не скасовувати свої рейси

«Бориспіль» може відмовитися від обслуговування рейсів авіакомпаній-боржників

У «Борисполі» відновлена ​​реєстрація на рейси "АероСвіту"

«Бориспіль» призупинив обслуговування рейсів "АероСвіту"