Боргова криза в Європі зірвала боротьбу з глобальним потеплінням

05 грудня 12:04

Провідні економіки світу не збираються продовжувати дію Кіотського протоколу, що обмежує викиди парникових газів в атмосферу, повідомляє Bloomberg. Таким чином, боротьбу з глобальним потеплінням, що ведеться в останні кілька років на міждержавному рівні, може бути серйозно ускладнено.

 

Однією з головних причин цього є боргова криза в Європі, яка поставила весь світ під загрозу нової глобальної рецесії. Держави не хочуть обмежувати розвиток власної промисловості, яка і так несе значні збитки.

Перемовини про можливе продовження протоколу зараз проходять у південноафриканському Дурбані, куди приїхали представники 194 держав. Термін дії протоколу закінчується в кінці 2012 року.

Японія, Канада і Росія вже відмовилися підписувати нову версію протоколу. США заявляють, що зроблять це лише за умови, що всі країни, у тому числі і ті, які встановлять чіткі межі обсягу викидів. Зараз меж для провідних промислових держав світу, що розвиваються, - Китаю, Індії і Бразилії - не існує.

Кіотський протокол було підписано у 1998-1999 роках більшістю країн світу. При цьому США, на певному етапі активно підтримували його прийняття, так у результаті і не ратифікували документ.

У 2009 році черговий раунд перемовин щодо радикального обмеження викиду парникових газів, що проходив у Копенгагені, завершився провалом.