Борги бюджетникам із зарплати перевищили 1,3 млрд грн

18 грудня 13:09

Випадки заборгованості виявлені у більшості областей України. В уряді погрожують звільнити місцевих чиновників, відповідальних за виплату зарплат.

 

На початок грудня поточного року заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів, перевищила 1,3 млрд грн. Про це заявив голова Держфінінспекції України Петро Андрєєв під час робочої наради у відомстві.

«Значна частина місцевих чиновників може бути звільнена з роботи через наявність заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються з місцевих бюджетів», - підкреслив Андрєєв.

За словами Андрєєва, на виконання відповідного доручення Кабінету міністрів органи Держфінінспекції перевірили місцеві бюджети щодо використання коштів, направлених на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ. «Був проведений аналіз причин допущеної заборгованості з заробітної плати. І результати цієї роботи навряд чи можна назвати втішними», - зазначив Андрєєв.

- Азаров обіцяє, що боргів із зарплат більше не буде і новорічні свята українці зустрінуть «з оптимізмом»

Перевіркою охоплені всі обласні та районні бюджети, бюджети міст обласного підпорядкування, а також бюджети АР Крим, міст Києва та Севастополя.

Станом на 10 грудня 2012 року випадки заборгованості з виплати зарплати виявлені в більшості областей України, повідомили у відомстві.

Так, серед причин заборгованості відзначені виплати обов'язкового характеру. У відомстві зазначили, що маючи можливість виплатити заробітну плату, місцеві керівники фінансували капітальні та інші сумнівні витрати. Такі факти виявлені у низці областей і в окремих міських та районних бюджетах Одеської, Черкаської, Івано-Франківської та Тернопільської областей. Порушення зафіксовані також у Житомирі, Київській, Сумській, Чернігівській областях. !zn

Читайте також:

Азаров отримав 800 тис. грн зарплати і попросив 40 тис. грн матеріальної допомоги

Уряд хоче перекласти свою відповідальність за невиплату зарплат на мерів міст

Азаров порадив бюджетникам просити свою зарплату через його Facebook