Білоруське молоко потече в Україну через тиждень

03 травня 17:25

При ввезенні білорускої молочної продукції в Україну буде перевірятися кожна партія.

 

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко очікує, що імпорт білоруської м'ясної та молочної продукції в Україну поновиться протягом тижня. Про це він заявив на брифінгу в четвер, 3 травня.

При цьому він зазначив, що при ввезенні білорускої продукції на територію України буде посилено контроль за її якістю, перевірятися буде кожна партія товарів.

«На першому етапі білоруська сторона дала нам гарантії перевірки кожної партії і гарантії надання відповідних сертифікатів. Ми зі свого боку також будемо вводити більш жорсткий контроль для того, щоб переконатися в перехідний період, що всі умови, які виставила українська сторона, будуть дотримуватися», - сказав Порошенко.

Він зазначив впевненість в тому, що білоруська сторона буде дотримуватися досягнутих домовленостей.

Україна і Білорусь домовилися про припинення «молочної» і «пивної» торгових воєн

Як повідомлялося, Порошенко в Мінську провів переговори з першим віце-прем'єром Білорусі Володимиром Семашко, в результаті яких була досягнута домовленість про зняття Україною тимчасових обмежень на поставки білоруської м'ясо-молочної продукції. У свою чергу, Білорусь зняла всі обмеження щодо реалізації українського пива в республіці.

Нагадаємо, Україна з 1 березня тимчасово призупинила ввезення з Білорусі тварин, а також м'ясної продукції через побоювання розповсюдження африканської чуми свиней.

Також через систематичні порушення ветеринарно-санітарних вимог (перевищення максимально допустимих рівнів залишків ветеринарних препаратів у молочних продуктах) було тимчасово припинене ввезення білоруського молока та молочних продуктів. !zn

Читайте також:

Україна швидко закінчувати «молочну війну» з Білоруссю не має наміру


Україна не має наміру вводити зустрічні санкції проти країн-членів Митного союзу


Президент схвалив новий порядок ведення «торгових воєн»