Білорусь пустила українське пиво на свій ринок

22 травня 13:31

Уряд Білорусі довгий час виражав побажання, щоб замість закордонного громадяни країни пили вітчизняне пиво, на що спрямована загальнодержавна кампанія так званого імпортозаміщення - заради збереження валюти і підтримки національного виробника.

 

Білорусь скасувала ліцензування імпорту українського пива. Так, Рада міністрів республіки постановою №451 від 17 травня 2012 року скасувала дію постанови №1860 від 21 грудня 2010 року.

Відповідний документ розміщений на сайті Національного центру правової інформації Білорусі.

Раніше, згідно з постановою №1860 уряду Білорусі, було введено ліцензування імпорту солодового пива з України до 31 грудня 2012 року. Імпорт пива здійснювався за разовими ліцензіями, що видаються міністерством торгівлі Білорусі за погодженням з концерном "Белгоспищепром".

При цьому, згідно з постановою, концерн погоджував заяву про видачу ліцензії за наявності укладеної між ним та українським виробником угоди про умови постачань пива до Білорусі, яка встановлює мінімальні ціни на нього, і умови, що зовнішньоторговельний контракт передбачатиме постачання пива у республіку за цінами не нижче мінімальних цін, встановлених цією угодою.

3 травня Перший заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко і міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко за підсумками зустрічі у Мінську заявили, що Білорусь найближчим часом вирішить питання доступу на свій ринок українських виробників пива, а Україна знімає введені раніше тимчасові обмеження на постачання білоруської м'ясомолочної продукції. !zn

Читайте також:

Україна і Білорусь домовилися про припинення «молочної» і «пивної» торгових воєн

Україна швидко закінчувати «молочну війну» з Білоруссю не має наміру

Україна не має наміру вводити зустрічні санкції проти країн-членів Митного союзу


Президент схвалив новий порядок ведення «торгових воєн»