Білорусь готова продати Росії сім своїх держкорпорацій

12 липня 18:35

Офіційний Мінськ веде перемови про приватизацію держпакетів семи білоруських корпорацій. Про це повідомив прем'єр-міністр Білорусі Михайло Мясникович в кулуарах конференції ділових кіл Митного союзу у вівторок.

 

Діалог провадять безпосередньо з російськими компаніями, що зацікавлені придбати білоруські активи.

М. Мясникович продемонстрував журналістам список компаній, які Білорусь готова запропонувати до приватизації.

Крім того, уряди Росії й Білорусі обговорюють відмову Мінська від газотранспортної системи на користь Росії, повідомив М. Мясникович.

"Це вперше в історії Європи, коли суверенна держава відмовляється від газотранспортної системи на користь партнера по Митному союзу", - сказав прем'єр-міністр Білорусі.

За його словами, зараз йдуть перемови про приватизацію пакета "Гродноазота" з "СИБУРом" і "Роснафтою», « Настала" з "ЛУКОЙЛом", " Бєлтрансгазу " з "Газпромом", Мозирського НПЗ з "Роснафтою», МТСа з АФК "Система", МАЗа з "Російськими машинами" й держкорпорацією "Ростехнології", "Інтеграла" з "Ростехнологиями".

У вівторок питання формули ціни на газ для Білорусі та питання приватизації "Бєлтрансгазу" глава уряду Білорусі обговорював на зустрічі з прем'єром РФ Володимиром Путіним.

"Я думаю, що буде розумний компроміс», - сказав М. Мясникович.

На питання, чи пов'язаний продаж держчастки "Бєлтрансгазу" з майбутньою ціною на газ для Білорусі, М. Мясникович відповів, що ці питання мають на увазі, але безпосередньо вони не пов'язані.