Бензин А-95 залишили у ціновому "коридорі" 10,0 грн/л

18 травня 04:52

Група при Кабміні зберегла верхню ціну бензину А-95 у 10,0 грн/літр, ДТ - 9,6 грн/літр.

 

Як повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості, ЕАГ також зберегла граничну рекомендовану ціну дизельного палива на рівні 9,6 грн/літр.

На засіданні групи глава відомства Юрій Бойко висловив сподівання, що нафтотрейдери будуть торгувати в межах зазначених цін.

Міністр також звернувся до АМКУ з пропозицією приймати відповідні жорсткі рішення щодо учасників ринку, які відмовляються тримати верхній рівень коридору.

На засіданні також обговорювалося питання ресурсного наповнення українського ринку нафтопродуктів. Його учасники висловили впевненість, що ресурсна база нафтопродуктів у країні є достатньою для безперебійного забезпечення ринку.

Відзначимо, що на більшості основних мереж АЗС України бензин марки А-95 вже давно перевищив вартість у 10 грн/літр, доходячи до 10,45 грн/л. Відповідно, зростає і середня ціна цієї марки бензину в середньому по країні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів і українські нафтопереробні заводи у середу, 30 березня, підписали меморандум з метою стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів. На думку нафтотрейдерів, підписання даного документа є формальністю і не призведе до реальних змін на вітчизняному ринку нафтопродуктів.