Батько кандидата на пост глави Нацбанку - високопоставлений менеджер "Газпрому"

09 сiчня 18:21

В'ячеслав Соркін, батько ймовірного глави НБУ, займає посаду першого заступника начальника Департаменту інвестицій і будівництва російського ВАТ "Газпром".

 

Батько кандидата на посаду голови Нацбанку Ігоря Соркіна В'ячеслав Соркін працює в російському "Газпромі".

Як сказано на сайті "Газпрому", Соркін обіймає посаду першого заступника начальника Департаменту інвестицій і будівництва російського ВАТ "Газпром".

Згідно з інформацією на сайті, на цій посаді Соркін працює з 2010 року, а з 2007-2010 рр. він обіймав посаду заступника начальника Департаменту інвестицій і будівництва ВАТ "Газпром".

Сорокін народився 2 червня 1944 року в російському Ставрополі і з 1960-х до 1997 рік жив і працював в Україні, зокрема - на донецькому "Южниигипрогазе". Після цього він повернувся до Росії, де через деякий час почав працювати в "Газпромі".

У той же час, згідно з даними, якими мають Ukranews, обидва Соркиных досі зареєстровано за адресою Київ, вулиця Академіка Туполєва 22, квартира 80.

Нинішній кандидат на посаду глави НБУ Ігор Соркін, за наявними даними, народився в Україні, а навчався з 1992 року в Курській філії Всеросійського заочного фінансово-економічного інституту, а також працював на посаді фінансового функціонера у ВАТ "Євро Трейд" (Чернігів).

Як відомо, 9 січня президент Віктор Янукович запропонував Верховній Раді призначити Ігоря Соркіна головою Нацбанку.

Чинний голова НБУ Сергій Арбузов наприкінці грудня був призначений першим віце-прем'єром. Відтоді Соркін виконує його обов'язки. !zn

Читайте також:

Янукович висунув на посаду голови НБУ Ігоря Соркіна

Кавунів має намір виправляти ситуацію в країні разом з Королівської

Кавунів став першим віце-прем'єр-прем'єром