Банкрутству "Укртатнафти" дали новий хід

25 сiчня 17:47

Суд призначив розгляд справи про банкрутство на 21 лютого.

 

Господарський суд Полтавської області відновив справу про банкрутство компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ). Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на інформоване джерело.

Позивачем у цій справі виступає приватне підприємство Виробничо-промислове підприємство Агротехбізнес (Черкаси). Розгляд справи про банкрутство призначено на 21 лютого.

ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) - найбільший в Україні нафтопереробний завод. У 2007 році оперативний контроль над "Укртатнафтою" встановила група "Приват", співвласником якої є Ігор Коломойський. У 2009 році контрольована групою компанія "Корсан" домоглася визнання недійсним продажу 18,3% акцій "Укртатнафти" офшорів AmRuz Traiding і SeaGroup, після чого папери були списані і реалізовані на аукціоні за 2,1 млрд грн. Покупцем пакета виступив "Корсан", що дозволило йому збільшити частку в "Укртатнафті" з 1,25 до 19,5%.

За неофіційною інформацією, група також відсудила в татарських акціонерів ще два пакети компанії в 28,8 і 8,6%, які були реалізовані на торгах.

У той же час 43,05% "Укртатнафти" продовжує контролювати НАК "Нафтогаз України". !zn

Читайте також:

Коломойський оцінив "Укртатнафту" в 2 млрд доларів

Злиття "Укрнафти" з "Укртатнафтою" і вихід на IPO допоможуть вирішити проблеми з татарами

"Укртатнафта" просить суд визнати "Енергоатом" банкрутом