Банки Кіпру відновили роботу після двотижневої перерви

28 березня 12:41

Місцеві жителі стоять у черзі для того, щоб зняти зі своїх заощаджень по 300 євро, тому що банкомати зараз не працюють.

 

Банки Кіпру відновили свою роботу опівдні четверга, 28 березня. У зв'язку з гострою фінансовою кризою майже два тижні на острові були закриті всі кредитні організації.

Біля всіх відділень вишикувалися величезні черги - не менше 30-50 людей до кожного офісу, який охороняють за 4-5 поліцейських і приватних охоронців.

Основна маса зібралася біля Банку Кіпру, Кіпрського народного банку і відділень кооперативних кредитних банків. Як тільки рівно опівдні відкрилися офіси, у них почали запускати по десять осіб.

Місцеві жителі стоять у черзі для того, щоб зняти зі своїх заощаджень по 300 євро, тому що банкомати зараз не працюють.

З сьогоднішнього дня банки готуються до небувалого напливу відвідувачів. Кожне банківське відділення знаходиться під посиленою охороною поліції.

Влада країни побоюється, що вкладники почнуть масово знімати гроші з рахунків, тому введені жорсткі обмеження: готівкою в одні руки буде видаватися не більше 300 євро, сума вивезення готівки за кордон обмежена 1 тисячею євро, заборонено приймати раніше часу строкові вклади, а на угоди від 5 тисяч євро буде потрібен дозвіл від влади.

Заборонені також грошові перекази за кордон і переведення в готівку чеків, а з кредитних карток при поїздках в інші країни можна знімати не більше 5 тисяч євро на місяць. !zn

Читайте також:

У кіпрські банки завезли 5 млрд євро готівки, доставлених спецрейсом

Після відкриття банків Кіпр жорстко обмежить рух капіталу

З Кіпру вивели сотні мільйонів євро через філії банків у Лондоні та Москві

Великі вкладники Cyprus Popular Bank зможуть повернути лише близько 20%