Балога порадив Ющенку не вести «Нашу Україну» на вибори

25 липня 14:00

Балога попросив Ющенка не вести на парламентські вибори «різних лузерів». Це буде на користь і владі, і опозиції, упевнений колишній глава секретаріату президента.

 

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога закликав колишнього президента Віктора Ющенка відмовитися від балотування до Верховної Ради за партійним списком.

«Не йдіть на ці вибори. Вони також не ваші (як і в 2010 році). Вас не зрозуміють. Прошу вас не вести на вибори різних лузерів. В крайньому випадку, якщо хочете бути в парламенті, - балотуйтеся за мажоритаркою. Це буде на користь і владі, і опозиції, і, головне, - Україні», - написав Балога на своїй сторінці Facebook.

Балога зазначив, що був з Ющенком в одній політичній команді, і пишається цим, але в 2009 році у них виникли перші розбіжності з питання, чи варто Ющенку балотуватися на президентських виборах в 2010 році.

Він вважає, що виборча кампанія-2012 буде важкою для екс-президента.

«Це вибори, в яких його будуть бити і зліва, і справа. Він цього не заслуговує», - зазначає Балога.

При цьому Балога вважає, що головна мета Ющенка полягає в незалежній і сильній Україні.

- Ющенко буде першим у списку «Нашої України», Костенко - у другій п'ятірці

Нагадаємо, що лідер партії «Наша Україна» Ющенко не проти очолити партійний список націонал-демократичного об'єднання, яке створюється на базі НУ для участі у виборах Ради, розраховуючи на отримання цим об'єднанням 50-60 мандатів за результатами виборів.

Екс-президент вважає свою можливу участь у виборах по мажоритарному округу демонстрацією відсутності віри у колективну перемогу.

Балога з вересня 2006 року по травень 2009 року був керівником секретаріату президента Ющенка. !zn

Читайте також:

В об'єднаній опозиції вважають помилкою союз «Нашої України», УНП та Конгресу націоналістів

«Наша Україна» може змінити назву


Партію Ющенка виключили з Комітету опору диктатурі

Колишні соратники Ющенка створюють нову партію