Азарова "шокував" випуск новин на одному з телеканалів

23 сiчня 12:50

"Я був шокований. Хто це готує підвищення тарифів, я хочу запитати? Хто це? Немає таких", - обурено заявив прем'єр, коментуючи "огидну неправду" у телесюжетах на одному з великих телеканалів. "Що це, як несвідома інформаційна протидія політиці уряду", - обурився Азаров.

 

Телеканали навмисно спотворюють державну соціальну політику і свідомо поширюють неправду, зокрема про можливе підвищення тарифів на житлово–комунальні послуги. Міністрам треба активніше розповідати людям про реальні поліпшення і використовувати громадську думку у своїх діях.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабінету міністрів у середу, 23 січня.

"Минулого тижня на одному з великих телеканалів я побачив сюжет, в якому людей фактично лякали тим, що готується підвищення тарифів, і, зрозуміло, люди в розпачі не знають, як звести кінці з кінцями", - повідомив Азаров, уточнивши, що через кілька днів той самий телеканал продовжив нагнітати ситуацію у своїх сюжетах.

"Я був шокований", - розповів про свою реакцію Азаров. "Хто готує підвищення тарифів, я хочу запитати? Хто це? Немає таких", - сказав, як відрізав, прем'єр.

Але тут же додав: "Інша справа, що уряд пропонує частину тяжкості бюджетної компенсації різниці в тарифах покласти на багатих". А також пообіцяв "удосконалювати систему диференційованих тарифів" для таких громадян.

Азаров підвищить тарифи на газ українцям з європейськими зарплатами

У Януковича наполягають, що подорожчання "комуналки" вигідне бідним

У результаті, переможно повідомив прем'єр, "виявилося, що телеканал повідомив багатомільйонній аудиторії неправду, тим більше огидну, що вона сприймається на віру в першу чергу людьми, які соціально вразливі".

"Я питаю: що це, як несвідома інформаційна протидія політиці уряду? По суті, це штучне створення негативних очікувань, песимістичних настроїв", - обурено заявив прем'єр і серйозно застеріг від подібного роду спекуляцій на цій темі.

"Ми вже два роки справляємося з ситуацією, не підвищуючи тарифів ... Наші люди будуть платити тільки посильний, згідно з їхніми доходами, і обґрунтований тариф", - відзначив глава уряду.

"Це соціально справедлива система, заперечувати яку - просто нонсенс. Можливо, вона не подобається власникам і топ-менеджерам певних телеканалів, які не рахують копійок, але вона допоможе захистити тих, хто ці копійки рахує", - сказав Азаров.

"Я хочу відверто заявити: ми вітаємо критичні публікації ЗМІ, які викривають недоліки або порушення. Ми вітаємо і підтримуємо важливу суспільну місію свободи слова. Але ми категорично проти дезінформації та маніпулювання громадською думкою. Неправда заважає розвитку країни. Вона позбавляє суспільство справжніх орієнтирів і волі до перетворень. Сіє смуток. А зневірене суспільство нічого не побудує. Тому ми не маємо права допустити поширення брехні", - підсумував прем'єр. !zn

Читайте також:

Після введення "економічно обґрунтованих" тарифів комуналка подорожчає на третину

У Кабміні відхрестилися від підвищення тарифів

Кабмін зобов'яже українців встановити у будинках лічильники тепла й води

Азаров заспокоїв, що пені у 300% за прострочені комунальні платежі не буде