Азаров запевнив, що Україні не загрожує повторення кризи 2008-2009 років

28 серпня 09:36

Незважаючи на те, що в Європі падає попит на українську продукцію, криза, подібна до тієї, що була у 2008-2009 роках, країні не загрожує.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров обіцяє, що криза в країні, яка була у 2008-2009 рр.., не повториться.

«2008-й і 2009-й рік у нас не повториться. А умови для повторення тих подій у нас є, оскільки важкою залишається ситуація з світовою економікою і падає попит на нашу продукцію», - сказав він у Миколаєві на церемонії введення в експлуатацію будинку, побудованого за програмою «Доступне житло».

Окрім того, прем'єр підкреслив, що уряд і надалі ставить перед собою завдання будівництва доступного житла, а також будівництва житла для молоді.

«Такі програми, як молодіжне будівництво, для нас є пріоритетними, і ми їх надалі будемо реалізовувати», - запевнив він.

Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що головною зброєю України в боротьбі проти європейської кризи є не що інше, як «політична стабільність», що встановилася завдяки перебуванню Партії регіонів при владі в останні два роки.

Також він зазначав, що за минулі два роки нинішньому уряду вдалося створити запас міцності, який і дозволить мінімізувати вплив на економіку України негативних тенденцій світової економіки. !zn

Читайте також:

Німеччина і Франція мають намір створити робочу групу з питань виходу з боргової кризи в єврозоні

Агентство Fitch пригрозило країнам єврозони зниженням рейтингів

Азаров запасся зерном та овочами, і з цим сподівається пересидіти кризу, що насувається з Європи

Експерт: Не потрібно боятися друкарського верстата Європейського центробанку