Азаров закликає українців ні про що не турбуватися: їх нагодують "добре і недорого"

03 серпня 08:15

Прем’єр-міністр України Микола Азаров обіцяє, що фінансових потрясінь в країні не буде, адже «уряд контролює ситуацію». Тож, запевняє він, громадяни і бізнес «можуть повністю розраховувати на фінансову стабільність в Україні і стабільність національної валюти».

 

Про це він заявив, коментуючи довгоочікуване вирішення питання загрози дефолту США.

«Врешті решт драматичного для всього світу розвитку подій на цьому етапі вдалось уникнути. Але політика світового емісійного центру, яким є США, залишається такою, що змушує нас з підвищеною обережністю ставитися до зовнішніх запозичень. Тому мета нашої економічної політики полягає в максимальному насиченні внутрішнього ринку вітчизняними товарами, які виробляються на вітчизняній техніці, за передовими технологіями. Тобто, уряд буде здійснювати політику опори на власні сили, політику національного інвестиційно-інноваційного розвитку», - сказав він, відкриваючи засідання уряду у середу, 3 серпня.

М.Азаров запевнив, що уряд має «ресурси і економічний потенціал, які забезпечать міцність гривні навіть на етапі виходу з кризи».

«Що переконує в цьому? Наприклад, динаміка, якої набуває агропромислове виробництво… Сьогодні той час, який, як відомо, «рік годує». Суспільство може розраховувати, що нагодує добре і недорого», - наголосив прем’єр.

Також глава уряду зазначив, що «сьогодні ділова ініціатива дорожча за гроші, і її треба всіляко підтримувати».

«Сьогодні скрутити в’язи корупції і зруйнувати перепони для економічної свободи важливіше, ніж надавати пільги і преференції. Сьогодні дешевий кредит ефективніше, ніж бюджетне фінансування». – сказав М.Азаров.