Азаров заборонить за бюджетні кошти закуповувати імпортні товари замість вітчизняних

22 лютого 09:23

За бюджетні кошти не можна закуповувати імпортні вироби, якщо аналогічні товари виробляються в Україні, наполягає прем'єр Азаров.

 

При житловому будівництві та відновленні інфраструктури в Україні повинні використовуватися матеріали, вироблені в Україні, а не такі ж матеріали, але закуплені за кордоном.

На цьому наполягає прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«На певний період нам треба дотримуватися правила, що за бюджетні кошти не можна закуповувати імпортні вироби, якщо є вітчизняні аналоги або замовлення можна розмістити на вітчизняному виробництві», - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу, 22 лютого.

«Кожна копійка платників податків повинна працювати в першу чергу на вітчизняного виробника. Доручаю Міністерству економічного розвитку і торгівлі максимально використовувати можливості закону про державні закупівлі для підтримки вітчизняного виробництва», - сказав Азаров.

І продовжив: «Ми повинні повністю перейти на вітчизняні матеріали... Ситуацію треба перевернути: завозити не товари, а технології, фінансувати не іноземних робітників, а українських».

При цьому Азаров дав вказівку міністрам зосередитися на тому, які стимули треба створити і які ресурси надати, щоб повністю переорієнтувати будівництво та інфраструктуру на українські матеріали і обладнання.

При цьому він уточнив, що процес має бути "зваженим і поступовим": "Виробнича програма на десять років - хіба це не привабливо для бізнесу? Хіба не можна на цій основі вже зараз складати виробничі плани і випускати всі матеріали і конструкції, які потрібні?» «Можна і потрібно», - сказав прем'єр.

Нагадаємо, раніше Азаров доручав надати "чіткі переваги" вітчизняним виробникам при проведенні державних тендерів та закупівель. !zn

Читайте також:

Азаров наказав прибрати від держзакупівель посередників і допустити вітчизняних виробників


Азаров обурений, що олігархи не діляться з простими українцями своїми надприбутками

Україні радять не боятися імпорту і не надто захоплюватися імпортозаміщенням