Азаров вважає, що Путін визнав "несправедливість" газового контракту

14 червня 19:36

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запевняє, що його російський колега Володимир Путін у ході перемов з українською делегацією в Москві визнав, що газовий контракт викликає певні питання, тому його слід переглянути. Про це він заявив в ефірі Першого Національного.

 

М. Азаров повідомив, що на цьому етапі фахівці українського Кабміну на високому рівні ведуть перемови з російськими колегами з метою переконати їх у необхідності підписати вигідний газовий контракт як для України, так і для Росії.

"Національний інтерес зараз полягає в одному - позбутися від цієї кабальної формули, цього кабального контракту" - підкреслив М. Азаров.

"Останні переговори завершилися тим, що прем'єр-міністр Росії вперше за ці два роки сказав публічно, що в контракті є питання, які у наших українських колег викликають подив. Отже, треба з ними розібратися. Тобто він визнав, нарешті, що контракт необхідно переглядати", - протрактував слова В. Путіна М. Азаров.

При цьому він додав, що цей процес буде непростим: "Харківські угоди теж вироблялися непросто, дуже непросто, але там ми були дуже обмежені в часі", - додав він.

М. Азаров також зазначив, що зараз ситуація в Україні не кризова, тому немає термінової необхідності йти на будь-які поступки.

"У нас є час і можливості спокійно, з урахуванням взаємних інтересів переглянути контракти, але затягувати цей процес не можна", - сказав чиновник.

Як було повідомлено, на початку червня М. Азарову не вдалося переконати російське керівництво розпочати перегляд газової угоди. Російська сторона стоїть на позиції, що мають виконувати чинний контракт.