Азаров: Внесок малого бізнесу до бюджетів наразі дуже низький

14 сiчня 12:23

Прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначає незначний вплив малого бізнесу на формування доходів державного та місцевих бюджетів.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров відзначає незначний вплив малого бізнесу на формування доходів державного та місцевих бюджетів.

«Малий бізнес в загальній системі доходів державного та місцевого бюджету, становить, на превеликий жаль, кілька відсотків. Все інше - великий бізнес», - сказав прем'єр журналістам у Києві в середу, 17 листопада.

При цьому Азаров зазначив, що в даний момент уряд бачить одним із головних своїх завдань створення умов для того, щоб «бізнесу було вигідно мати справу з нашою податковою службою, аніж податковою службою в офшорах», вказавши тим самим на необхідне створення умов для великого бізнесу щодо попередження про можливе ухиляння від сплати податків.

Нагадаємо, раніше сьогодні Азаров заявив, що підприємцям доведеться змиритися з нормами Податкового кодексу в інтересах більшості громадян України.

Нагадаємо також, 16 листопада під стінами Верховної Ради проходила акція протесту представників малого та середнього бізнесу проти прийняття нової редакції Податкового кодексу.

Київська міліція склала протокол про адміністративне порушення на одного з організаторів акції протесту.

У той же час, віце-прем'єр Сергій Тігіпко радить спокійно ставитися до протестів підприємців проти прийняття Податкового кодексу.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»