Азаров: Україна щорічно «дарує» Росії 5 млрд доларів

16 жовтня 12:57

Глава уряду заявив, що Україна переплачує 5 млрд доларів на рік за російський газ, "який одна дівчинка підписала", натякаючи, очевидно, на Юлію Тимошенко

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна переплачує за російський газ близько 5 млрд доларів щорічно. «Ми за рік переплачуємо приблизно 5 млрд», - заявив прем'єр під час спілкування з колективом Запорізького автомобільного заводу.

При цьому він поцікавився у скільки оцінюється обсяг продукції заводу на рік, на що отримав відповідь, що близько 3 млрд гривень.

«Ось ми Росії віддаємо просто так за газ, який одна дівчинка підписала, продукцію 12 ваших заводів, - запевнив Азаров. - Просто віддаємо, даруємо».

- Росія заманює Україну в Митний союз майже триразовим зниженням ціни на газ

Він зазначив, що іноді замислюється над тим, скільки могли б переплачувати українці, якби тарифи на житлово-комунальні послуги відповідали ціні на російський газ.

«Я ось іноді думаю, що ті, хто за них (опозицію) голосує, чому б їм не заплатити за житлово-комунальні послуги відповідно до цієї ціни на газ? А це, приблизно, в 3 рази дорожче», - сказав прем'єр.

При цьому, він підкреслив, що навряд чи хтось погодиться платити в 3 рази дорожче за послуги ЖКГ, і додав, що уряд не піднімав тарифи 2 роки і не збирається підвищувати їх надалі.

Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що Росія знизить ціну на газ для українських споживачів до $160 за умови вступу України до Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану. Після цього міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Україна не торгується з Росією з приводу вступу до Митного союзу в обмін на зниження ціни на газ. !zn

Читайте також:

Азаров пригрозив Росії: Ми взагалі у вас нічого купувати не будемо

Росія запускає другу чергу газопроводу в обхід України

Азаров дорікнув Росії: Що ж ви, брати наші, так з нас дерете?