Азаров: Україна може значно збільшити видобуток власного газу

20 вересня 18:35

Україна за 5-10 років може збільшити видобуток власного природного газу на 15 мільярдів кубічних метрів. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров сьогодні під час спілкування зі студентами Київського національного економічного університету.

 

"Плануємо додатково видобувати близько 10-15 млрд кубометрів природного газу. Цю програму ми плануємо реалізувати за 5-10 років", - сказав М. Азаров, якого цитує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Він зазначив, що уряд вже придбав у Сінгапурі дві бурові установки, які на початку 2012 року будуть встановлені на шельфі Чорного моря, а вже в 2013 році почнеться видобуток газу.

Прем'єр-міністр нагадав, що уряд проводить роботу з енергозбереження та диверсифікації поставок енергоносіїв.

"Для того, щоб провести програму з енергозбереження, потрібні роки. Ми зараз вперше за всі роки незалежності України практичноизаймаємося надзвичайно серйозною програмою щодо збільшенняиобсягів видобутку власного газу, інвестуємо в енергозбереження, ефективні технології", - підкреслив М. Азаров.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр України висловив сподівання, що через п'ять років в України не буде критичної залежності від імпортного газу.