Азаров спрогнозував подорожчання російських авто в Україні на тисячу доларів (ВІДЕО)

03 вересня 07:08

За словами прем'єра, якщо Київ введе утилізаційний збір на російські машини, вони подорожчають на 1 тисячу доларів і українці перестануть їх купувати.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров прогнозує збільшення вартості російських легкових автомобілів на українському ринку в середньому на 1 тисячу доларів у разі запровадження Україною утилізаційного збору на них.

"Якщо і ми теж на російські машини введемо якусь плату за утилізацію, то російські автомобілі, які приходять на наш ринок, будуть коштувати на 1 тисячу доларів дорожче і українці не будуть їх купувати", - сказав він, виступаючи з лекцією в Київському національному університеті будівництва і архітектури 3 вересня в Києві.

За оцінкою українського прем'єра, з введенням Російською Федерацією з 1 вересня утилізаційного збору на автомобілі, українські легкові автомобілі на російському ринку подорожчають на 600-1000 доларів, а вантажні автомобілі - на суму до 20 тисяч доларів.

Як повідомлялося, з 1 серпня 2012 року в РФ набув чинності закон про 30%-й утилізаційний збір на окремі види колісних транспортних засобів, відповідно до якого за кожний транспортний засіб, що ввозиться в РФ або вироблений у РФ, сплачується утилізаційний збір у цілях забезпечення екологічної безпеки. Платниками збору визнаються особи, які здійснюють ввезення автомобілів у РФ, а також особи, які виробляють автомобілі на самій території Росії. Однак такий збір не поширюється на держави, які є членами Митного союзу.

Азаров заявив, що Кабінет міністрів 3 вересня розгляне введення утилізаційного збору в Україні щодо товарів, на які поширюється дія утилізаційного збору в Росії. !zn



Читайте також:

Україна у відповідь Росії оголошує «автомобільну війну»

Янукович пропонує підвищити ставку пенсійного збору при купівлі дорогих автомобілів

Азаров дорікнув Росії: Що ж ви, брати наші, так з нас дерете?

Власників автомобілів обкладуть новим податком - на утилізацію