Азаров сподівається на кредит МВФ без виконання зобов'язань

23 жовтня 17:17

Азаров висловив переконання, що влада не буде підвищувати тарифи, однак розраховує домовитися з МВФ. На думку прем'єра, для цього є всі передумови.

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров сподівається, що Міжнародний валютний фонд погодиться надати Україні черговий транш за кредитом без виконання умови про підвищення тарифів на енергоносії для населення.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Reuters.

«Я думаю, що є перспективи продовження нашої співпраці (з фондом), і ми в основному виконуємо вимоги МВФ відповідно до програми (2010 року)», - сказав Азаров.

- МВФ пом'якшив свою позицію в питанні підвищення тарифів на газ в Україні

«Всі основні грошові та якісні критерії виконуються. Звичайно, це створює сприятливі умови для відновлення фінансування України. Ми сподіваємося, що досягнемо цієї домовленості», - зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ZN.UA міністр фінансів України Юрій Колобов заявив, що вважає неправильним виділення «Нафтогазу» компенсації з бюджету тієї частини різниці в тарифах, яку недоплачують заможні громадяни, які споживають газ у найбільших обсягах. На його думку, в даному випадку повинна працювати система адресної допомоги малозабезпеченим верствам населення. «Бідні вже точно не повинні платити за багатих. З цього приводу у нас теж є взаєморозуміння з представниками Фонду», - заявив Колобов.

- Україна не хоче брати на себе нові зобов’язання перед МВФ

При цьому він також повідомив, що питання виконання Україною зобов'язань перед МВФ щодо підвищення тарифів на газ для населення вже не стоїть так принципово і жорстко, як раніше. Уряд розраховує домогтися від МВФ певних поступок в цьому питанні, зокрема, дозволити підвищувати тарифи упродовж п'яти років паралельно з реформами в енергетичному секторі.

Як повідомлялося, українська влада хоче переконати МВФ продовжити - а не укладати нову програму кредитування України (поточна програма заморожена з весни 2011 року, її термін дії закінчується у грудні 2012 року), оскільки тоді можуть бути виставлені більш жорсткі умови. !zn

Читайте також:

Житлово-комунальні послуги для населення будуть поетапно дорожчати після виборів