Азаров сподівається домовитися з Москвою щодо газу

08 червня 12:28

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається на знаходження взаємовигідного рішення щодо газових контрактів на переговорах у Москві.

 

«Ми глибоко переконані, що чинні угоди на сьогоднішній день не відповідають реаліям і є досить обтяжливими для української економіки. Ми сподіваємося, що ми зможемо знайти взаємовигідні рішення з цих питань і з цілої низки інших», - сказав він, виступаючи на засіданні комітету з економічного співробітництва україно-російської міждержавної комісії у вівторок, 7 червня у Москві.

Голова українського уряду також відзначив, що Україна є найбільшим покупцем і транзитером російського газу до європейських країн і у неї немає проблем з розрахунками за газ. «Наша країна є найбільшим покупцем і транзитним перевізником газу до європейських країн. Як відомо, у нас немає проблем у розрахунках. Ми платимо своєчасно», - підкреслив М.Азаров.

Київ неодноразово заявляв про необхідність переглянути газові контракти, укладені між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» у січні 2009 року.

Попередній раунд переговорів з цього питання у кінці травня закінчився безрезультатно.

А напередодні голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер заявив, що Москва не має наміру змінювати формулу ціноутворення на газ для України.