Азаров розповів про користь труднощів газових переговорів з Росією

26 липня 06:38

Складність "газових відносин" з РФ підштовхнула Україну до дуже важливого для економіки рішення, зазначає прем'єр-міністр Азаров.

 

Прем'єр-міністр Україи Микола Азаров знаходить позитивні моменти у складних газових переговорах з Росією, пов'язаних, зокрема, з вирішенням питання енергозбереження.

Про це глава українського уряду розповів в інтерв'ю російському виданню "Завтра", яке було опубліковано в середу, 25 липня.

"...Повинен чи не повинен бути прагматизм в наших економічних відносинах (між Україною і Росією - ред.)? Безумовно, повинен. В розумних нормальних обсягах цей прагматизм необхідний, і він не повинен нас охолоджувати. Наприклад, перейшли ми на такі високі ціни на газ. І ми відразу були змушені серйозно займатися енергозбереженням. Тобто, складність наших газових відносин з Росією підштовхнула нас до дуже важливого для нашої економіки практичного рішення", - сказав Азаров.

На його думку, "складні, іноді драматичні переговори" з російською стороною з газових проблем пов'язані з діяльністю попереднього українського уряду. "Але я вважаю, що на якомусь етапі російська сторона повинна проявити розуміння цієї теми", - зазначив прем'єр. !zn

Читайте також:

Янукович не звинувачує Путіна у високих цінах на газ для України

ЗМІ: Україні не вдалося домовитися з Росією про зниження ціни на газ: варто затягнути паски і дочекатися 2018

Азаров побачив «певний прогрес» у переговорах Путіна і Януковича щодо газу

Азаров: Будемо споживати стільки газу, скільки необхідно

Україна має намір закупити у Росії на третину менше газу, ніж розраховує «Газпром»