Азаров: Потрібно підняти пенсійний вік держслужбовців

14 сiчня 12:26

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив розглянути питання про зміну віку виходу на пенсію для окремих категорій громадян. На його думку. почати треба з державних службовців.

 

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив розглянути питання про зміну віку виходу на пенсію для окремих категорій громадян. Про це в понеділок, 6 грудня, повідомляє пресс-служба Кабінету міністрів.

«Почати треба з державних службовців. Порахуйте, яка економія коштів буде від збільшення віку виходу на пенсію для чиновників», - заявив Азаров.

«Разом розберіться і запропонуйте, як і для кого розумно обмежити можливість пільгового виходу на пенсію, як це, наприклад, буває, у 35 років. Як стимулювати людей працювати довше і відкладати отримання пенсії. А після подолання дефіциту Пенсійного фонду можна буде повернути ці «відтерміновані» пенсійні виплати», - додав він.

Також прем’єр-міністр переконаний, що негайно треба переходити до накопичувальної системи пенсійного страхування. Це стимулюватиме людей, по-перше, не отримувати зарплату «в конверті», а по-друге, максимально довго працювати і наповнювати свій персональний пенсійний рахунок. Голова уряду доручив терміново розробити відповідний законопроект.

Микола Азаров наголосив, що всі законопроекти, які є складовою пенсійної реформи, мають враховувати світовий досвід пенсійних реформ, а також обов’язково мають бути ретельно опрацьовані з профспілками, роботодавцями, експертами, громадськими організаціями.

Окрім того, прем'єр сьогодні також підкреслив, що необхідно обмежити максимальний розмір пенсій з 1 січня 2011 року. Відповідне доручення підготувати необхідний законопроект він дав главі Пенсійного фонду і Мінекономіки.