Азаров пообіцяв зрівняти доходи українців

29 лютого 10:39

Прем'єр знайшов новий спосіб стимулювати розвиток економіки: низькі доходи українців треба збільшувати, а надвисокі перерозподіляти на користь суспільства.

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що необхідно ліквідувати надмірну нерівність у доходах громадян. Про це він сказав, відкриваючи засідання Кабінету міністрів.

«Одним із головних обмежень для економічного розвитку вчені вважають аномально несправедливу різницю у доходах громадян. Надмірна майнова нерівність є гальмом розвитку, на їхню думку. Вона підриває віру в успіх країни і окремої людини», - сказав Азаров.

Прем'єр зазначив, що, за дослідженнями соціологів, з'ясувалося, що люди переконані, що успіху можна досягти тільки завдяки зв'язкам і корупції.

«Нерівність потрібно послідовно, цивілізовано долати, тому що вона провокує поглиблення кризи», - сказав Азаров. Він зазначив, що Міністерство соціальної політики має розробити механізм справедливого розподілу доходів.

«Тобто як низькі доходи збільшувати, а надвисокі перерозподіляти на користь суспільства», - пояснив Азаров.

Прем'єр зазначив, що зустрівся з ученими-економістами, які виклали йому своє бачення вирішення цієї проблеми, і доручив Мінсоцполітики вивчити пропозиції вчених.

Як відомо, Азаров виступає за відновлення прогресивної шкали оподаткування доходів громадян. Зокрема, він вважає актуальним встановити більше оподаткування високих доходів.

На його думку, ті, хто заробив понад 100 тисяч гривень, мають сплатити прибутковий податок не 15%, як зараз, а 35%. !zn

Читайте також:

Зарплати українців за місяць скоротилися на 10,5%

Кабмін свідомо занизив прожитковий мінімум на 2012 рік

У 2012 році бюджетники щомісячно недоотримають до 2500 грн

Азаров закликає українців ні про що не турбуватися: їх нагодують «добре і недорого»