Азаров наказав усім запастися зерном

20 липня 08:45

На сьогодні перед Україною постає головне завдання – створити максимальні запаси зерна, як державні та регіональні, так і приватні – продовольчих компаній.

 

Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету міністрі у середу, 20 липня.

«Сьогодні вже впевнено можна сказати, що в Україні непоганий урожай (урожайність ранніх зернових в середньому на 20% більша, ніж минулого року). Але ж, як каже народна мудрість, не те зерно, яке в полі, а те, що в коморі. Тому розмов про нестачу зерна - і для харчування,і для тваринництва навіть умоглядно не повинно бути», - попередив глава уряду.

Н.Азаров зазначив, що найактуальніше завдання Уряду та місцевих органів влади зараз – забезпечити умови для вчасного збирання зерна з мінімальними втратами та доведення його до кондиції. «Як кажуть, взяти з поля кожен колос», - наголосив прем’єр.

Він зазначив, що більше половини з 12 млн гектарів ранніх зернових і зернобобових культур уже обмолочено. Зокрема, вже є 12 млн тон пшениці, великі сподівання прем’єр покладає і на кукурудзу.

Нагадаємо, що раніше М.Азаров висловив сподівання, що цей рік має стати переломним по заробітку держави на експорті зерна, і бюджет нарешті почне отримувати свої прибутки.