Азаров має намір 18 жовтня підписати угоду про ЗВТ в рамках СНД

13 жовтня 14:25

Прем'єр-міністр України Микола Азаров розраховує, що основним досягненням найближчого саміту голів урядів країн СНД, який відбудеться 18 жовтня у Петербурзі, стане підписання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) у рамках Співдружності.

 

«Насамперед, я очікую від зустрічі в Пітері навіть не цінової домовленості щодо газу, як, нарешті, підписання угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД з урахуванням реалій Митного союзу», - заявив голова уряду в четвер, 13 жовтня. При цьому він нагадав, що 40% товарообігу України припадає на Росію та країни СНД.

Як повідомлялося, у середині вересня 2011 року перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв заявив, що Київ готовий підписати угоду про створення ЗВТ з країнами-членами СНД, однак постійні відстрочки з її підписанням викликають сумніви у здатності Співдружності створити таку зону.

Раніше українські експерти, близькі до перемовин, називали основною перешкодою на шляху підписання угоди про ЗВТ у рамках СНД позицію Росії.