Азаров хоче років 15-20 спокою і стабільності, і тоді «Україну не впізнаєш»

07 травня 12:07

Прем'єр підкреслив, що за два роки роботи уряд реалізує багато програм з розвитку економіки України, зокрема, з будівництва овочесховищ, що, на думку Азарова, дозволить знизити ціни на продукти харчування.

 

Україні необхідно 15-20 років стабільності для ефективного розвитку економіки. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив 7 травня під час зустрічі з представниками всеукраїнських громадських організацій ветеранів війни та колишніх військовослужбовців.

Зокрема, він відзначив необхідність значних витрат на реалізацію різноманітних широкомасштабних програм.

«Але треба було піти на ці витрати, інакше продовжували б постійно бідкатися, що у нас нічого немає і нічого не маємо. Ось що нам треба - спокійна робота, непомітна, копітка, щоб це крутилося і працювало не тільки на рівні уряду, а й на рівні адміністрацій, бізнес щоб працював», - сказав Азаров.

Азаров каже, що за 2 роки він зробив більше, ніж всі інші за попередні 20 років

Він підкреслив, що за два роки роботи уряд реалізує багато програм з розвитку економіки України, зокрема, з будівництва овочесховищ, що, на думку Азарова, дозволить знизити ціни на продукти харчування.
«Україні потрібно років 15-20 спокою і стабільності, і Україну не впізнаєш. У нас прекрасний народ», - підкреслив Азаров.

Зазначимо, що 24 квітня президент України Віктор Янукович заявив, що економіка України втрачає конкурентні переваги на традиційних експортних ринках.

Нагадаємо, відповідно до складеного Всесвітньою торговою організацією рейтингу світової зовнішньої торгівлі за 2011 рік, Україна посіла 25 місце в рейтингу світових імпортерів (без обліку торгівлі всередині ЄС) товарів з часткою на глобальному ринку в 0,6%. У рейтинг 30 найбільших експортерів Україна не потрапила.

Імпорт товарів і послуг в Україну в 2011 році зріс до $88,9 млрд, (з $66 млрд в 2010 році), експорт - до $82 млрд (з $63 млрд в 2010 році). «Мінус» зовнішньої торгівлі (негативне сальдо зовнішньоторговельного балансу) України в минулому році склав $6,7 млрд (в 2010-му - $3 млрд). У 2012 році через «погіршення оцінок кон'юнктури світових товарних ринків» уряд знизив прогноз зростання експорту товарів і послуг з 9,2% до 6,3%, імпорт - з 13,3% до 6,4%. !zn

Читайте також:

Україна має перспективу видобутку близько 60 млрд куб. м власного газу щорічно


Азаров каже, що за 2 роки він зробив більше, ніж всі інші за попередні 20 років

Азаров звинуватив чиновників у саботажі вірного курсу уряду

Азаров поставив МВФ ультиматум: відмовитися від вимоги підвищити тариф