Азаров готує на пропозицію «Газпрому» свою відповідь

19 серпня 08:31

Україна готує «Газпрому» пропозицію щодо співпраці в газовій сфері. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

 

«А. Міллер і російська сторона чекають пропозицій від нас. Вони сформулювали приблизно, що вони хочуть. Ми зараз вивчаємо й думаємо над тим, а що ми можемо запропонувати російській стороні для проведення переговорів», - сказав він.

Він підкреслив, що міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко на останній зустрічі з О. Міллером жодних пропозицій від української сторони не передавав, оскільки «це питання знаходиться в стадії обговорення та вивчення».

Нагадаємо: 15 серпня президент Росії Дмитро Медведєв обговорив співпрацю в газовій сфері в ході зустрічі в Сочі з главою ВАТ «Газпром» О. Міллером і міністром енергетики та вугільної промисловості України Ю. Бойком.

За словами О. Міллера, Ю. Бойко представив пропозиції щодо розвитку газотранспортної співпраці між Росією та Україною, ці пропозиції охоплюють «не лише співробітництво в газотранспортній сфері, а й співробітництво по інших напрямках».

24 травня в Києві відбулися перемови міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка й голови «Газпрому» Олексія Міллера. 26 травня, офіційний представник ВАТ «Газпром» Сергій Купріянов повідомив, що результатів на перемовах щодо зміни умов контракту на постачання російського газу до України поки що не досягнуто.