Азаров доручив Арбузову і Колобову розібратися з бюджетом Києва

26 грудня 13:48

Попов закликав прем'єр-міністра та весь склад уряду переглянути заплановані показники фінансування Києва в наступному році. Азаров наказав Арбузову і Колобову розібратися.

 

Прем'єр міністр України Микола Азаров дав доручення першому віце-прем'єр-міністру Сергію Арбузову і міністру фінансів Юрію Колобову вивчити ситуацію, яка склалася навколо міського бюджету столиці і підготувати пропозиції, щоб уже за підсумками першого кварталу внести зміни у державний кошторис. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

На першому засіданні новопризначений Кабмін заслухав доповідь голови КМДА Олександра Попова щодо виплати заробітних плат у Києві. Голова держадміністрації відзвітував, що станом на 20 грудня заборгованості у Києві немає. Він також доповів міністрам про загрозу сталого функціонування міста, яка склалася в результаті прийняття несправедливого державного бюджету на наступний рік. Попов закликав прем'єр-міністра та весь склад уряду переглянути заплановані показники фінансування Києва у наступному році.

"У цьому році дефіцит міського бюджету становив 1 млрд 700 тис. грн. Цю цифру підтвердила перевірка Державної фінансової інспекції. У той же час, грошей передбачених у бюджеті наступного року, столиці вистачить лише до серпня. Коли Київ отримав контрольні цифри після затвердження бюджету країни, стало зрозуміло, що прихований дефіцит складає майже 4 млрд грн. А це ставить під загрозу перспективи стабільного фінансування бюджетної сфери та загрожує життєдіяльності міста", - зазначив Попов.

Нагадаємо, депутати Київської міської ради не прийняли бюджет міста на 2013 рік, оскільки він не відповідає інтересам киян. Проект головного фінансового документа столиці Київрада прийняла до розгляду. Але, принаймні, перший квартал 2013 року столиця буде жити за принципом 1/12 від бюджету-2012. !zn

Читайте також:

Київський бюджет-2013: криза відносин центр-регіони

Київ зустріне Новий рік без бюджету

Київрада відмовляється приймати бюджет столиці на 2013 рік

Податкова нарахувала в Києві більше 1 тис. мільйонерів