Азаров дав регіонах два дні на погашення боргів з зарплатні

10 грудня 15:39

Глава уряду провів оперативну нараду з окремих випадків затримки виплати заробітної плати в регіонах.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству фінансів, Державному казначейству, головам обласних адміністрацій під особисту відповідальність протягом двох днів забезпечити погашення заборгованості, і в подальшому - ритмічну виплату заробітної плати.

Кошти на це є, необхідно оперативно і відповідально їх використовувати, підкреслив Азаров, якого цитує його прес-служба уряду.

- Азаров обіцяє, що боргів по зарплатах більше не буде і новорічні свята українці зустрінуть «з оптимізмом»

Одночасно на місця, де питання погашення заборгованості із заробітної плати бюджетникам досі не вирішені, направлені урядові комісії, які повинні предметно вивчити кожен випадок затримки виплати зарплати, зробити висновки і визначити, що призвело до цього, і запропонувати висновки щодо дій або бездіяльності відповідальних посадових осіб, повідомили в Кабміні.

Звіт за результатами роботи комісій та кадрові рішення будуть розглянуті на найближчому засіданні уряду.

Прем'єр-міністр зазначив, що висновки будуть принциповими, оскільки заборгованість з заробітньої плати в той час як є всі необхідні ресурси її ліквідувати - це очевидне свідчення службової невідповідальності певних чиновників. Саме так уряд і оцінить їх дії або бездіяльність. !zn

Читайте також:

Заборгованість Держказначейства перед місцевими бюджетами призвела до затримок зарплат