Азаров вирішив звільнити голову Укрдержреєстру

30 сiчня 11:04

Прем'єр незадоволений "помилками і недоліками, а іноді й очевидними організаційними прорахунками" при впровадженні нової системи реєстрації прав на нерухоме майно.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров подав заяву на звільнення з посади голови Державної реєстраційної служби України Леоніда Єфименка.

"Я подав заяву на звільнення керівника Укрдержреєстру", - повідомив Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу, 30 січня.

Єфименко був призначений на посаду голови Укрдержреєстру указом президента від 14 січня 2011 року. До цього він обіймав посаду заступника міністра юстиції.

"Я не задоволений тими помилками і недоліками, а іноді й очевидними організаційними прорахунками при впровадженні нової системи. Чому з самого початку для людей були створені незручності, хто заважав уникнути їх відразу", - сказав Азаров.

- Через паніку зі "скасуванням" БТІ, нові правила держреєстрації нерухомості будуть роз'яснювати по "гарячій лінії"

Він повідомив, що в перспективі термін реєстрації прав на нерухоме майно при наповненні реєстру буде займати "лічені години", тоді як сьогодні він становить 5 робочих днів замість 14 раніше.

Прем'єр-міністр також відзначив незручне розташування центрів реєстрації в деяких обласних та районних центрах, а також у Києві.

Глава уряду підкреслив необхідність посилити інформування населення про нову систему реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Азаров знову доручив віце-прем'єрові Олександр Вілкулу з Мін'юстом і Мінрегіоном створити робочу групу для вирішення всіх проблем у найкоротші терміни.

Раніше Азаров доручив ліквідувати недоліки нової системи реєстрації речових прав на нерухоме майно і виробити рішення для покращення її роботи. Він доручив створити робочу групу для напрацювання оптимальних рішень щодо поліпшення роботи державної реєстраційної служби, до складу якої увійшли віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

Як повідомлялося, у Держреєстрі речових прав на нерухоме майно за станом на ранок 17 січня було зареєстровано 35,305 тис. заяв, з яких задоволено більше половини, або 16,438 тис. Інші розглядаються в терміни, встановлені законодавством.

В Україні створена Державна реєстраційна служба (Укрдержреєстр), до якої з 1 січня 2013 року перейшла від БТІ функція державної реєстрації прав на нерухомість, тоді як функція проведення техінвентаризації зберігається за БТІ. !zn

Читайте також:

За реєстрацію права власності на нерухомість доведеться сплатити 119 грн мита

БТІ будуть працювати ще максимум три місяці, - Мін'юст