Азаров вирішив розібратися з "Аеросвітом"

09 сiчня 11:06

Прем'єр незадоволений, що "інтереси приватної авіакомпанії шкодять громадянам" і наполягає на виплату "Аеросвітом" компенсації за затримку і скасування рейсів.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр міністру Олександру Вілкулу розібратися у "резонансній ситуації", яка склалася навколо одного з найбільших українських авіаперевізників - компанії "Аеросвіт".

Таке доручення він дав на засіданні Кабінету міністрів у Києві в середу, 9 січня.

Азаров підкреслив, що необхідно повернути всіх заблокованих за кордоном громадян і домогтися для них компенсації за затримку і скасування рейсів.

"Ми не маємо права допустити, щоб приватні компанії завдавали шкоди інтересам тисяч наших та іноземних громадян. Те, що пасажири "Аеросвіту" стали заручниками цієї нездорової ситуації, абсолютно неприйнятно. Треба втручатися. Перевізник зобов'язаний діяти в рамках чинного законодавства і міжнародних правил, а органи влади зобов'язані контролювати дотримання законів і встановлених правил", - заявив Азаров.

Прем'єр доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу "швидко і оперативно розібратися в цій ситуації, проаналізувати стан справ і негайно підготувати пропозиції щодо дій Кабміну стосовно "Аеросвіту".

"Безумовно, у першу чергу всіх пасажирів, заблокованих за кордоном, швидше треба повернути на Батьківщину і домогтися компенсації всім, хто постраждав від затримок і скасування рейсів", - підкреслив Азаров.

Як відомо, через скасування та затримки десятків рейсів авіакомпанії "Аеросвіт" тисячі українців у багатьох країнах світу не змогли і досі не можуть вчасно повернутися в Україну.

В "Аеросвіті" відзначають, що компанія була змушена скасувати низку рейсів 5-8 січня через припинення обслуговування в деяких аеропортах, зокрема у Варшаві, Стокгольмі, Копенгагені, Тель-Авіві. Це, у свою чергу, спричинило неможливість забезпечити своєчасне виконання рейсів в інших напрямках.

У результаті, в "Аеросвіті" вирішили звинуватити у всіх своїх проблеми Інтернет-ЗМІ.

"Рішення аеропортів і хендлінгових компаній було спровоковано спотвореною інформацією в низці інтернет-видань про нібито визнання "Аеросвіту" банкрутом. Контрагенти, згідно з їхніми запитами, побоювалися припинення українським перевізником розрахунків за надане обслуговування", - повідомляла компанія.

У зв'язку з цим "Аеросвіт" направив всім компаніям-партнерам письмове повідомлення про намір продовжити виконання своїх поточних зобов'язань.

"Аеросвіт" також роз'яснив, що звернення авіакомпанії у Господарський суд Київської області з заявою про порушення справи про банкрутство направлено на запуск процедури санації, відновлення платоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязі.

"Аеросвіт" заснований в 1994 році. Базується в міжнародному аеропорту "Бориспіль". Обслуговує 80 міжнародних маршрутів до 34 країн, у тому числі сім трансконтинентальних безпосадкових повітряних ліній. Оперує флотом у складі 28 повітряних суден виробництва компанії Boeing, включаючи вісім далекомагістральних Boeing 767 і 20 середньомагістральних Boeing 737. Також використовує літаки перевізників-партнерів Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 і ATR-72. !zn

Читайте також:

Найбільший український авіаперевізник "Аеросвіт" розпочав процедуру банкрутства

"Бориспіль" призупинив обслуговування рейсів "Аеросвіту" через борги