Азаров: Україна за рівнем ВВП знаходиться "десь у 1980 році"

21 березня 17:52

За словами прем'єра, для того, щоб дороги привести в "більш-менш пристойний стан", потрібно вкласти 500 млрд грн, а для розвитку житлово-комунального господарства - 400-450 млрд грн.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що більшість актуальних проблем у країні не вирішуються через різницю в розвитку реального сектора економіки і бюджетної сфери.

"Безліч проблем, на які сьогодні відповідей немає. А чому немає відповіді? Тому що в нас є найголовніше невідповідність між рівнем розвитку продуктивних сил, між обсягом валового внутрішнього продукту, що країна робить, і структурою нашої країни, бюджетною сферою", - сказав Азаров на засіданні Ради регіонів у четвер, 21 березня.

За словами прем'єра, Україна за рівнем розвитку ВВП знаходиться "десь у 1980 році".

"І ми хочемо за 30 років, нічого не вкладаючи, раптом мати хороші дороги, раптом і одразу", - сказав він.

Азаров зазначив, що для того, щоб дороги привести в "більш-менш пристойний стан", потрібно вкласти 500 млрд грн, а для розвитку житлово-комунального господарства - 400-450 млрд грн.

Прем'єр констатував, що реформи не можуть бути проведені одразу.

"Без активізації економіки, без проведення реформ в економіці, без різкого підняття продуктивних сил, ВВП протягом тривалого періоду ми всі ці проблеми не вирішимо, ми повинні це розповідати людям чесно і відверто", - сказав Азаров. !zn

Читайте також:

Ремонт дороги до теплиць Фірташа коштує вдвічі дорожче, ніж ремонт міжнародної траси

Кабмін виділить понад 7 млрд грн на ремонт доріг

Азарову доповіли про ліквідацію майже всіх ям на дорогах

У Азарова розробили нові правила розрахунку вартості комунальних послуг