Азаров розповів європейським банкірам про інвестиційний клімат і боротьбу з корупцією

04 лютого 20:44

Інвестиційний клімат в Україні абсолютно нормальний, а бізнес позитивно сприйняв новий Податковий і Митний кодекси, запевнив Азаров.

 

В Україні проводиться велика робота з поліпшення інвестиційного клімату і подолання корупції. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Сумою Чакрабарті, повідомляє прес-служба українського уряду

Азаров заявив, що в Україні сприятливий інвестиційний клімат. "Інвестиційний клімат в Україні абсолютно нормальний", - повідомив Азаров, додавши, що свідченням тому є нещодавнє підписання великої інвестиційної угоди з компанією Shell з розробки Юзівського родовища газу. "Обсяг інвестицій становить 10 млрд дол.", -сказав він.

За словами Азарова, в Україні реалізується національний план структурних реформ, виконання якого забезпечує уряд.

Він підкреслив, що в минулому році Україна підвищила рейтинг за привабливістю для ведення бізнесу майже на 50 позицій. За рейтингом Doing Business-2012 Україна піднялася на 16 позицій.

Микола Азаров підкреслив, що в цьому році Україна планує увійти до сотні країн з легкості ведення бізнесу.

- Європейські бізнесмени заявляють про "всеохоплюючу корупцію" в Україні

Також, як відзначив прем'єр-міністр, Україна співпрацює з різними міжнародними організаціями з економічних питань, серед яких, зокрема, Американська торгово-економічна палата, Європейська бізнес асоціація та ін.

За словами прем'єра, в Україні ведеться велика робота з підтримки і захисту прав інвесторів та бізнесу.

Азаров зазначив, що бізнес позитивно сприйняв введення змін у контексті прийняття нового Податкового і Митного кодексів. Він повідомив, що в Україні податок на прибуток становить 19%, діє автоматичне повернення податку на додану вартість, вирішено ряд проблем з митним оформленням вантажів. Також значно спрощені умови ведення бізнесу. Крім того, прийнято новий Кримінальний процесуальний кодекс, проведена судова реформа, створюються центри з надання адміністративних послуг.

Прем'єр-міністр запевнив співрозмовника, що в Україні також ведеться велика боротьба з корупцією. "Існує ціла програма, яка з одного боку робить прозорими механізми прийняття рішень, а з іншого - підвищує відповідальність адміністративних осіб за корупційну діяльність", - сказав він.

Азаров підкреслив, що уряд завжди готовий до зустрічей з бізнесом і вирішення проблемних питань. !zn

Читайте також:

ЄБРР назвав запуск поїздів Hyundai "інвестиційним провалом року" в Україні

ЄБРР продовжить надавати Україні за 1 млрд євро в рік, якщо побачить реформи

Старший син Януковича відбирає у Ахметова звання "маршала" вугільної галузі

Грецькі банки закриють свої "дочки" в Україні