Азаров порадив Попову підійти креативно до поповнення бюджету Києва

31 сiчня 18:42

В умовах кризи мерії великих європейських міст використовують нестандартні рішення. Київська влада теж не повинна сидіти склавши руки.

 

Прем'єр-міністр України Микола Азаров обговорив з головою Київської міської держадміністрації Олександром Поповим питання бюджету міста Києва, повідомляє прес-служба Кабміну.

Азаров запевнив, що уряд повністю профінансує передбачені в державному бюджеті кошти на виконання Києвом функцій столиці, а також на реалізацію інфраструктурних проектів: зокрема, на будівництво нових станцій метрополітену та великого транспортного вузла на Поштовій площі.

Водночас Азаров підкреслив, що територіальна громада міста і міська влад може і має набагато більше зробити для розвитку міста і збільшення ресурсної бази міського бюджету. "Є великі резерви, значний потенціал для інвестицій - це треба мобілізувати, і доходи суспільства збільшаться", - заявив прем'єр-міністр.

Азаров запропонував міській владі шукати власні, практичні шляхи пожвавлення економічної діяльності, вивчити практику мерій великих європейських міст, які успішно використовують нестандартні рішення в умовах кризи і рецесії.

Нагадаємо, що раніше Попов заявляв про бюджетний дефіцит у Києві в розмірі 4,1 млрд. грн у зв'язку з тим, що в державному бюджеті не передбачили низку перерахувань у міський бюджет.

Депутати Київської міської ради не ухвалили бюджет міста на 2013 рік. Проект головного фінансового документа столиці Київрада прийняла до розгляду. Перший квартал 2013 столиця буде жити за принципом 1/12 від бюджету-2012. !zn

Читайте також:

Київський бюджет-2013: криза відносин центр-регіони

Азаров порадив бюджетникам просити свою зарплату через його Facebook

У Мінфіні запевнили, що грошей у бюджеті Києва на 2013 рік досить