Азаров пообіцяв вітчизняним виробникам програму підтримки до кінця лютого

08 лютого 18:50

Кабмін затвердить програму "у присутності президента".

 

Кабінет міністрів планує в кінці лютого затвердити програму підтримки вітчизняних виробників. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив під часспілкування з користувачами мережі фейсбук.

Він підкреслив, що затвердження документа буде проходити у присутності президента України та голови Верховної Ради.

"Наприкінці лютого уряд має розглянути і прийняти цю програму. У цьому засіданні братимуть участь Президент і голова Верховної Ради. Це говорить про те велике значення, яке має для нашого народного господарства ця програма. А потім почнеться найважливіший період - період її реалізації", - написав Азаров.

Як повідомлялося, у січні Азаров заявив про підготовку програми підтримки вітчизняного виробника.

Він зазначив, що в Україні набула чинності значна кількість законів, розрахована на розвиток пріоритетних галузей вітчизняної економіки: "Уряд планує створити практичний державний бізнес-план нарощування обсягів внутрішнього виробництва, в першу чергу у високотехнологічних секторах розвитку внутрішнього ринку. На цій базі замінювати імпорт товарами вітчизняного виробництва, а також збільшити експорт і досягти позитивного сальдо торговельного балансу", - сказав Азаров.

Він також підкреслив, що планується задіяти ряд нестандартних інноваційних механізмів економічного розвитку. За його словами, нова програма покликана відновити зростання економіки України в поточному і наступних роках. !zn

Читайте також:

Кабмін підготував радикальні заходи щодо наповнення бюджету на 2013 рік

ЄБРР значно погіршив прогноз зростання економіки України в 2013 році

Україні не варто боятися імпорту і занадто захоплюватися імпортозаміщенням, - експерти

Імпортозаміщення не буде ефективним без поліпшення бізнес-клімату - ЄБА