Азаров пообіцяв не підвищувати ціни на газ заради кредиту МВФ

28 березня 20:58

Український прем'єр під час візиту до Угорщини похвалився міцною фінансово-економічною ситуацією Києва навіть без кредитів, але поскаржився на газові контракти з Росією.

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров вкотре заявив, що Україна не буде підвищувати ціну на газ для населення заради отримання кредиту МВФ.

"Ми зацікавлені в співпраці з Міжнародним валютним фондом. Однак, у нас немає гострої необхідності погоджуватися на будь-які умови", - розповів український прем'єр під час візиту до Угорщини в інтерв'ю місцевому телеканалу M1, передає прес-служба уряду.

При цьому, за словами Азарова, Київ з оптимізмом дивиться на переговори з Міжнародним валютним фондом.

"У нас досить міцна фінансово-економічна ситуація. Ми платимо за всіма своїми фінансовими зобов'язаннями і з оптимізмом дивимося на переговори з МВФ", - сказав він.

Азаров також додав, що за "кабальними" газовими контрактами з Росією Україна отримує газ за найвищою ціною в Європі.

"Висока ціна на газ визначена несправедливим газовим контрактом з Росією. Ми наполегливо домовляємося з Росією про перегляд цього контракту, і, на мій погляд, намітилися певні шляхи вирішення цього питання", - заявив він.

Нагадаємо, що в даний час йде процес підписання нової програми з МВФ на загальну суму близько 10 млрд доларів.

Раніше Кабмін заявляв, що налаштований на виконання вимог МВФ (щодо підвищення ціни на газ для населення) шляхом впровадження диференційованого підходу до формування тарифів ЖКГ.

За словами Азарова, в уряді готові підняти розцінки для високозабезпечених верств суспільства, "хто має європейську зарплату і доходи". !zn

Читайте також:

Україна диверсифікує реверсні поставки газу

Уряд виконає "газові вимоги" МВФ за рахунок багатих

Британські економісти напророкували Україні долю Кіпру

Зовнішній борг України за 2012 рік виріс до $ 135 млрд