Азаров не бачить кінця кризи в Україні

11 квiтня 14:41

Прем'єр визнав, що Україні досі не вдалося вибратися з кризи 2008 року: "Уряду необхідно приймати дуже непрості рішення".

 

Прем'єр-міністр Микола Азаров висловив сумнів у можливості швидкого подолання Україною наслідків кризи 2008 року.

"Багатьом здавалося, і мені в тому числі, що криза, яка нас накрила у 2008 році, вона, у результаті якогось набору рішень буде локалізована і мине десь через два-три роки... Песимістично... Минуло вже п'ять років і кінця (проблем) не видно", - сказав Азаров, цитує РБК-Україна.

За його словами, такий стан справ свідчить про те, що причини, що лежать в основі економічної кризи, дуже серйозні, і для їхньої ліквідації уряду необхідно приймати дуже непрості рішення.

"Саме тому ми дуже велику увагу приділяємо науці, сучасним технологіям. Ми вважає, що ми зможемо через розвиток цих напрямків... швидше вибратися з цієї кризи", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, раніше Держстат вже офіційно підтвердив, що економіка України ввійшла у стадію рецесії: падіння ВВП було зафіксовано два квартали поспіль - у III (мінус 1,2%) і IV кварталах (мінус 2,7%) 2012 року. Тільки завдяки зростанню в перших двох кварталах на 2% і 3% відповідно, за підсумками 2012 року було зафіксовано мінімальне зростання ВВП - на 0,2%, що виявилося важко порівняти з урядовим прогнозом (3,9%).

На засіданні Кабміну в кінці березня Азаров порівняв економіку України з кораблем, який бореться зі штормом.

При цьому він вважає оптимальною модель, яку обрав його уряд для виведення країни з економічної кризи і забезпечення стабільного зростання економіки. !zn

Читайте також:

Янукович упевнений, що його реформи врятують економіку України в 2013 році

Азарову доводиться відволікатися від реформ, щоб спростовувати неправду у ЗМІ

Європа асоціюється з багатством, Росія - з природними ресурсами, Україна - з корупцією

Кабмін очікує зростання ВВП в 2014 році на рівні 3%